רפואה אורתומולקולרית - תוספי מזון
וויטמינים ומינרלים
כיום אין כמעט בית בישראל שלא משתמשים בו באופן רציף או לסירוגין בתוסף מזון כלשהו. השפע הוא עצום מה שעלול להקשות על הבחירה, במיוחד כאשר מדי יום ביומו כמעט מתפרסמים מחקרים בעד ונגד, צצות כותרות ופרסומות וקמות חברות חדשות ועל כן הציבור לא ממש מבין מה נכון ומה לא נכון.
אז איפה האמת טמונה?
אין ויכוח על כך שהמזון שאנו אוכלים הוא לא מה שהיה פעם. הוא עובר הרבה שינויים לטובה וגם לרעה. הפירות והירקות מגיעים אלינו אחרי שהם עמדו בקירור זמן רב, רוססו, הונדסו, נקטפו מוקדם מידי או מאוחר מידי והאיכות מוטלת בספק. ברמת האדם - אנחנו חיים בסטרס לא פרופורציונאלי, עובדים שעות מרובות, לא נחשפים מספיק לשמש, לוקחים הרבה תרופות, נחשפים להרבה רעלנים ואוכלים אוכל מעובד ותעשייתי.
מכאן שתוספי מזון הם כלי חשוב ולעיתים אף קריטי לתזונה אופטימלית בשילוב טיפול ברפואה סינית, דיקור בלייזר ונטילה במקביל לצמחי מרפא. עם זאת יש לציין כי חשוב להתאים את התוסף המתאים ביותר למטופל על מנת לשפר את מצבו הבריאותי. אם ניקח לדוגמה את וויטמין B12 הרי שלוויטמין זה יש דרגות שונות של תוספים בעלי ספיגה ויעילות שונים, למשל: מתילקובאלאמין, ציאנוקובאלאמין, הידרוקסיקובלאמין ואדינוזילקבאלאמין. לכל אחד מהסוגים יש ספיגה שונה ויעילות שונה לכן חשוב מאוד להתאים את הסוג ואת המינון הנכונים למטופל באופן אישי.
ידע הוא כוח
חשוב מאוד להכיר את התוספים השונים ולדעת להבחין מה סוג החומר הפעיל שמרכיב את התוסף כי לכל סוג יש ספיגה שונה ויעילות שונה ולכן יש להתאים לכל אדם את התוספים באופן ספציפי. כמו כן רצוי גם לצרוך את הכמות הנכונה על מנת שלא ליצור עומס על הכבד והכליות. נשמע מבלבל?
במרכז לרפואה סינית אנחנו עושים סדר בבלגן. מורידים את מה שלא צריך ומוסיפים את מה שכן, אם בכלל. לעיתים אנו משלבים צמחי מרפא עם תוספים אחרים ולפעמים רק צמח מרפא או תוסף אחד. כדי לזכות למידת התאמה מדויקת אנחנו בודקים מה המטופל אוכל במהלך השבוע, מכירים לעומק את הסביבה בא הוא חי וממליצים על התוספים האיכותיים ביותר והמתאימים ביותר בשבילו ולאורח חייו.
יוסי פייקין מהמרכז לרפואה סינית מתקדמת הנו מומחה לרפואה אורטומולקולרית ובין היחידים בארץ שמתמחה גם ברפואה סינית וגם בנטורופתיה. לכן אם אתם רוצים לעשות סדר בבלגן אחת ולתמיד פנו אלינו כבר עכשיו ואנו נשמח לערוך לכם אבחון מעמיק.